Siirry sisältöön

Pakopeli itsenäisyyteen -hankkeen kevään koulutukset

Piirroshahmo tuijottaa avointa ovea.
Pakopeli itsenäisyyteen -hanke järjestää kevään 2025 kuluessa useampia tapahtumia, joihin kaikkiin voit jo ilmoittautua.

Kenelle? Kaikille, jotka työskentelevät sijaishuollossa, nuorten parissa tai ovat kiinnostuneita jälkihuollon kehittämisestä – sosiaalialan ammattilaisille, opiskelijoille ja päättäjille.

Webinaari: Neuromoninaisuus ja itsenäistyminen – miten tukea nuorta?

Miten neuromoninaisuus tulisi huomioida nuoren itsenäistymisessä? Mitkä ovat toimivia keinoja tukea nuoren itsenäistä asumista? Webinaarissa aiheen asiantuntijana on Katja Kivipuro Vailla vakinaista asuntoa ry:stä.

Kivipurolla on kokemusta mielenterveys-, päihde-, asunnottomuus- rikostaustaisuus- ja neuromoninaisuustyön monipuolisista tehtävistä yli 15 vuoden ajalta. Ammatiltaan hän on teologi, ammatillinen opettaja, neuropsykiatrinen valmentaja ja lähihoitaja. Lisätietoa: Asumisen haasteet neurokirjolla | VVA ry

Milloin?

Keskiviikkona 2.4. klo 9–12, Teams

Ohjelma

9.00 Avaussanat / Senni Laine, Pakopeli itsenäisyyteen -hanke, Diakonia-ammattikorkeakoulu 

9.05 Neuromoninaisuus, asumisen ja arjenhallinnan haasteet / Katja Kivipuro, Vailla vakinaista asuntoa ry 

10.15–10.45 tauko 

10.45 Esimerkkejä ja työskentelymenetelmiä neuromoninaisten ihmisten tukemisessa, ohjaamisessa ja vuorovaikutuksessa / Katja Kivipuro, Vailla vakinaista asuntoa ry 

11.30 Kysymyksiä ja keskustelua 

11.55 Loppusanat 

Ilmoittaudu 1.4. mennessä Webropol-lomakkeella.

Webinaari: Käytännön keinoja traumatisoituneen nuoren itsenäistymisen tueksi

Webinaarissa perehdytään siihen, miten traumatisoituminen ilmenee itsenäistyvillä nuorilla, millaisia haasteita se aiheuttaa ja miten nuorta voidaan tukea näissä tilanteissa.

Tilausuuden kouluttaja Tuija Korhonen on psykologi, kognitiivinen psykoterapeutti, kouluttajapsykoterapeutti (traumapsykoterapia) sekä EMDR-työnohjaaja (lapset, nuoret ja aikuiset). Psykoterapiatyötä hän tekee pääasiassa vakavasti kiintymyssuhteissaan traumatisoituneiden lasten kanssa. Kliininen kokemusta hänelle on kertynyt sekä lastensuojelun että terveydenhuollon puolelta. Viimeisen kymmenen vuoden ajan Korhonen on toiminut Traumaterapiakeskuksessa. Hän kouluttaa erityisesti lasten traumatisoitumiseen liittyen ja tekee työnohjausta traumatisoituneiden lasten ja nuorten kanssa työskentelevien sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

Milloin?

Keskiviikkona 30.4. klo 9–13, Teams

Ohjelma             

9.05 Avaussanat

9.05–11 Traumatisoitumisen vaikutukset kehitykseen

Klo 11–11.30 Tauko

Klo 11.30–12.55 Itsenäistymisen erityishaasteet traumatisoituneella nuorella + keskustelua koulutuksen aiheista

Klo 12.55 Loppusanat

Ilmoittaudu 28.4. mennessä Webropol-lomakkeella.

Huomio! Tähän koulutukseen mahtuu 100 osallistujaa. Muistathan perua osallistumisesi, jos et pääse paikalle.

Työpaja: Oma koti – ideoita nuoren itsenäistymistyöskentelyyn

Työpajan tarkoituksena on antaa ohjaajien käyttöön erilaisia menetelmiä, joita voi hyödyntää esimerkiksi omaohjaajatyöskentelyssä itsenäistyvän nuoren kanssa. Työpajassa osallistujat pääsevät itse kokeilemaan erilaisia nuorten kanssa käytettäviä menetelmiä ja pelejä.

Kouluttajana toimivat Pakopeli itsenäisyyteen -hankkeen työntekijät Senni Laine ja Sari Paso.

Milloin?

Maanantaina 2.6. klo 10–14, luokka 222, Diakin kampus, Albertinkatu 16a Oulu. Tarjoamme aamukahvit ja koulutuksen puolivälissä on omakustanteinen lounas.

Huomio! Tähän koulutukseen mahtuu 30 osallistujaa. Muistathan perua osallistumisesi, jos et pääse paikalle.

Ilmoittaudu 28.5. mennessä Webropol-lomakkeella.